Nikolaj Kirk "Hverdagsmad"

Spidskål med rejer og rygeost


Til 4 personer 100 g rygeost ½ dl cremefraiche lidt citronsaft 1 fed hvidløg, fintrevet 1 spidskål 200 g pillede store rejer 1 skalotteløg, skåret i ringe 2 kviste dild, plukket salt og peber.

Pres rygeosten igennem en finmasket sigte og ned i en skål. Pisk den sammen med cremefraiche, citronsaft, hvidløg, salt og peber. Pluk de yderste blade af kålen og kasser dem. Vask resten af kålhovedet grundigt og dryp det af. Ræk kålhovedet på langs og snit det i fine strimler, som kommes i skålen med rygeost. Rør creme og kål omhyggeligt sammen. Drys rejer, skalotteløg og dild ud over. Vend det hele sammen 2-3 gange, uden at det bliver blandet totalt. Anret salaten i et fad og server ristede stykker brød til. Salaten er perfekt til en tur i parken eller på bådebroen.

 


 

 

Karrymarinerede rejer med avocado og melon.

8 personer

 


3-400 g store rejer

2 store avocado

1 melon

 

Marinade:

½ dl god olivenolie

4 fed knust hvidløg

2 spsk lime- eller citronsaft

1 spsk reven lime- eller citronskal

1 tsk god karrypasta (pas på - det er stærkt!)

¼ tsk salt

 

Bland ingredienserne til marinaden, smag den til og vend rejer i. Lad det trække 1 time i køleskab. Vend/rør af og til.

 

Ved serveringen tages rejer op af marinaden og anrettes med både af avocado og melon. Lidt lime- eller citronsaft dryppes over til sidst.

 

Tak for sidst og god fornøjelse

 

Ole og Margit